Домашня ковбаса без коптильні -ідеальний рецепт і мега смачно! Соковита всередині, ароматна, зі скоринкою як із печі. Готую так вже не перший рік, завжди виходить ідеально!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Свиняча лопатка – 2 кг
- Підчеревина (або жирна частина) – 1 кг
- Сіль – 25 г
- Вода (холодна) – 200 мл
- Часник – 3-4 зубчики
- Чорний мелений перець – за смаком
- Запашний перець – дрібка
- Гірчиця зерниста або французька – 1-2 ч. ложки
- Ковбасні оболонки (натуральні кишки) – за потреби
ПРИГОТУВАННЯ:
Половину м’яса пропустіть через м’ясорубку з великою решіткою, решту наріжте дрібними кубиками.
Додайте спеції, сіль, часник і гірчицю. Добре перемішайте, поступово вливаючи холодну воду, приблизно 200 мл.
Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3 години або в холодильнику на ніч.

Наповніть кишки фаршем, зав’яжіть краї, сформуйте ковбаски однакової товщини.

Проколіть ковбасу у кількох місцях виделкою, викладіть на деко з пергаментом, злегка змастіть олією або смальцем.

Випікайте при 190°C близько 30 хвилин, потім увімкніть гриль і допікайте ще 10 хвилин до золотистої скоринки.
Справжня домашня копчена ковбаса, зовні – рум’яна, всередині ніжна і соковита. Ідеальна, як на святковий стіл, так і для домашнього перекусу.
Зберігайте готову ковбасу в холодильнику до 3 днів або заморожуйте.
Смачного!




