Діда секретний рецепт – домашня ковбаса без зайвого клопоту! Запах свята на столі

Головна » Діда секретний рецепт – домашня ковбаса без зайвого клопоту! Запах свята на столі

Домашня ковбаса без коптильні -ідеальний рецепт і мега смачно! Соковита всередині, ароматна, зі скоринкою як із печі. Готую так вже не перший рік, завжди виходить ідеально!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Свиняча лопатка – 2 кг
  • Підчеревина (або жирна частина) – 1 кг
  • Сіль – 25 г
  • Вода (холодна) – 200 мл
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Запашний перець – дрібка
  • Гірчиця зерниста або французька – 1-2 ч. ложки
  • Ковбасні оболонки (натуральні кишки) – за потреби

ПРИГОТУВАННЯ:

Половину м’яса пропустіть через м’ясорубку з великою решіткою, решту наріжте дрібними кубиками.

Додайте спеції, сіль, часник і гірчицю. Добре перемішайте, поступово вливаючи холодну воду, приблизно 200 мл.

Накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 3 години або в холодильнику на ніч.

Діда секретний рецепт - домашня ковбаса без зайвого клопоту! Запах свята на столі

Наповніть кишки фаршем, зав’яжіть краї, сформуйте ковбаски однакової товщини.

домашня ковбаса

Проколіть ковбасу у кількох місцях виделкою, викладіть на деко з пергаментом, злегка змастіть олією або смальцем.

домашня копчена ковбаса

Випікайте при 190°C близько 30 хвилин, потім увімкніть гриль і допікайте ще 10 хвилин до золотистої скоринки.

Справжня домашня копчена ковбаса, зовні – рум’яна, всередині ніжна і соковита. Ідеальна, як на святковий стіл, так і для домашнього перекусу.

Зберігайте готову ковбасу в холодильнику до 3 днів або заморожуйте.

Смачного!

Діда секретний рецепт - домашня ковбаса без зайвого клопоту! Запах свята на столі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *