Я дуже люблю цей простий спосіб засолювання огірків. Виходять хрусткі, ароматні і готові вже за кілька днів. Рецепт, за яким вже всі сусіди готують!
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Огірки 3 кг
- Часник 1 головка
- Чорний перець горошком
- Цукор 1 чайна ложка
- Сіль 1 столова ложка
- Лимонна кислота 1 чайна ложка
- Оцет 3 столові ложки (30 мл) на банку
- Лимон 1 долька
- Петрушка 2-3 гілочки
- Окріп
ПРИГОТУВАННЯ:
Спершу беру огірки, добре їх мию і кожен проколюю кілька разів голкою, щоб вони швидше просолилися.
На дно чистих літрових банок кладу зубчики часнику, кілька горошин чорного перцю, щільно укладаю огірки.
Зверху кладу шматочок лимона та гілочки свіжої петрушки. Додаю сіль, цукор, трошки лимонної кислоти і оцет.

Заливаю все окропом так, щоб овочі були повністю покриті. Банки закриваю кришками, стежу, щоб не потрапило повітря.
Після охолодження залишаю їх у прохолодному місці. Уже через кілька днів огірки готові – хрусткі, гарні і дуже смачні.
Смачного!




