Цей оселедець справжня зірка святкового столу! Ніжний, ароматний і настільки смачний, що зникає першим. Маринад з кетчупом, яблучним оцтом і спеціями надає рибі особливого смаку, настільки вдалого, що його хочеться буквально випити. Готується просто, а результат перевершує навіть червону рибу, спробуйте, і цей рецепт назавжди стане вашим улюбленим!
Інгредієнти:
на 2 рибини:
- Оселедець жирний – 2 шт.
- Кетчуп – 600-650 г
- Коріандр мелений – 2 ч. ложки
- Суміш перців горошком – 1,5-2 ч. ложки
- Запашний перець – 10 горошин
- Лавровий лист – 4 шт.
- Французька гірчиця – 2-3 ч. ложки
- Олія – 6 ст. ложок
- Сіль – 2,5 ч. ложки
- Цукор – 2 ч. ложки
- Яблучний оцет 6% – 2 ст. ложки
- Вода – 300-400 мл
- Цибуля – 2-3 шт.
Приготування:
Готуємо маринад. У каструлі змішайте кетчуп, спеції, гірчицю, цукор, сіль, олію, оцет і воду.
Доведіть до кипіння, додайте лавровий лист і варіть 3-4 хвилини. Дайте маринаду повністю охолонути.

Оселедець очистіть, видаліть голову, нутрощі, хребет і шкіру. Розділіть на філе без кісток і промийте.
Цибулю наріжте півкільцями. Можна брати білу або синю, обидва варіанти підійдуть.
У контейнер або банку викладіть шарами цибулю і шматочки оселедця, заливаючи все охолодженим маринадом.

Накрийте кришкою і залиште в холодильнику мінімум на 4 години, краще на ніч.
Подавайте охолодженим з чорним хлібом і зеленою цибулею, смак неперевершений!
Оселедець виходить ніжний, ароматний, з легкою гостринкою, схожий на червону рибу! Ідеальна закуска на Новий рік або будь-яке свято.
Смачного!




