Крутіше за червону рибу! Оселедець у маринаді, який з’їдають першим на святковому столі

Головна » Крутіше за червону рибу! Оселедець у маринаді, який з’їдають першим на святковому столі

Цей оселедець справжня зірка святкового столу! Ніжний, ароматний і настільки смачний, що зникає першим. Маринад з кетчупом, яблучним оцтом і спеціями надає рибі особливого смаку, настільки вдалого, що його хочеться буквально випити. Готується просто, а результат перевершує навіть червону рибу, спробуйте, і цей рецепт назавжди стане вашим улюбленим!

Інгредієнти:

на 2 рибини:

  • Оселедець жирний – 2 шт.
  • Кетчуп – 600-650 г
  • Коріандр мелений – 2 ч. ложки
  • Суміш перців горошком – 1,5-2 ч. ложки
  • Запашний перець – 10 горошин
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Французька гірчиця – 2-3 ч. ложки
  • Олія – 6 ст. ложок
  • Сіль – 2,5 ч. ложки
  • Цукор – 2 ч. ложки
  • Яблучний оцет 6% – 2 ст. ложки
  • Вода – 300-400 мл
  • Цибуля – 2-3 шт.

Приготування:

Готуємо маринад. У каструлі змішайте кетчуп, спеції, гірчицю, цукор, сіль, олію, оцет і воду.

Доведіть до кипіння, додайте лавровий лист і варіть 3-4 хвилини. Дайте маринаду повністю охолонути.

томатний маринад для оселедця

Оселедець очистіть, видаліть голову, нутрощі, хребет і шкіру. Розділіть на філе без кісток і промийте.

Цибулю наріжте півкільцями. Можна брати білу або синю, обидва варіанти підійдуть.

У контейнер або банку викладіть шарами цибулю і шматочки оселедця, заливаючи все охолодженим маринадом.

оселедець в томатному маринаді

Накрийте кришкою і залиште в холодильнику мінімум на 4 години, краще на ніч.

Подавайте охолодженим з чорним хлібом і зеленою цибулею, смак неперевершений!

Оселедець виходить ніжний, ароматний, з легкою гостринкою, схожий на червону рибу! Ідеальна закуска на Новий рік або будь-яке свято.

Смачного!

Крутіше за червону рибу! Оселедець у маринаді, який з’їдають першим на святковому столі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *