Заготуй м’яту правильно – і взимку забудеш про аптеки! Секрети бабусиних методів, що працюють і досі

Головна » Заготуй м’яту правильно – і взимку забудеш про аптеки! Секрети бабусиних методів, що працюють і досі

М’ята – одна з тих рослин, без яких важко уявити народну медицину. Її аромат здатен заспокоїти душу, а властивості допомагають при застудах, тиску, болях у животі й безсонні. Але, щоб м’ята взимку залишалась такою ж цілющою, як щойно зірвана з грядки, її треба правильно заготовити.

Саме зараз – липень, час, коли м’ята набирає максимум сили. Не втратьте момент!

Наші бабусі знали

М’яту треба збирати вранці, коли зійшла роса, але спека ще не встигла випалити ефірні олії. Найкраще – перед цвітінням або на самому його початку. Стебла зрізають на третину зверху, не вириваючи з коренем, бо вона ще згодиться.

Як правильно сушити м’яту

Сушити м’яту слід у тіні, розклавши тонким шаром на папері або зв’язавши у невеликі пучки і підвісивши в провітрюваному місці.

Пряме сонце – ворог м’яти, бо воно знищує найцінніше – ароматичні речовини. Правильно висушена м’ята зберігає зелений колір і пахне так, що аж очі заплющуються від насолоди.

Зберігання

Зберігати м’яту найкраще у скляних банках або полотняних мішечках у темному місці. А ще краще – насушити трохи, а іншу частину – заморозити.

Подрібніть листочки, складіть у формочки для льоду, залийте водою і у вас буде “літній кубик” для чаю, лимонаду або навіть ванни.

Ця зелена чарівниця взимку стане вам другом. Заваріть чай з м’яти і заспокоїться серце. Додайте в інгаляцію і дихання полегшиться.

Покладіть кілька листочків у подушечку і сон прийде швидко й м’яко, як у дитинстві.

Не чекайте осені. Липень кличе вийти у двір, зірвати м’яту і зробити маленький крок до здорової зими.

Як казали наші бабусі: “Хто м’яту літом сушить – той взимку хвороб не боїться”.

Заготуй м’яту правильно - і взимку забудеш про аптеки! Секрети бабусиних методів, що працюють і досі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *