Замість набридлих смажених кабачків, приготуйте за цим простим рецептом смачну страву на сковороді для всієї родини. Цей рецепт з кабачків незрівнянний! Коли вдома не знаходжу кабачки, готую цю смакоту за хвилини.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Кабачки – 1 шт. (500 г)
- Яйця – 3 шт.
- Чорний мелений перець – щіпка
- Часник – 2 зубчики
- Сіль – 1/2 ч. л. або за смаком
- Кріп – пара гілочок
- Борошно – 1 склянка (250 мл = 140 г)
- Рослинна олія для смаження – 1 ст. л.
ПРИГОТУВАННЯ:
Беру один великий кабачок, приблизно на пів кілограма. Натираю його на середній тертці. У цьому рецепті нічого не потрібно віджимати, кабачковий сік лишається, саме на ньому і замішується тісто, тому всі вітаміни залишаються в страві.
До кабачків додаю дрібно нарізаний кріп і два зубчики часнику, пропущені через прес.
Вбиваю три яйця, додаю трохи солі та чорного меленого перцю. Все ретельно перемішую.
Всипаю борошно і замішую однорідне тісто. Воно виходить рідке, як на млинці.
Сковорідку добре розігріваю, змащую олією. Виливаю тісто, трохи розрівнюю ложкою.

Смажу, поки верх не стане матовим, а низ рум’яним. Потім обережно перевертаю. Млинці не липнуть і легко знімаються.
З однієї порції у мене виходить вісім повноцінних млинців на сковорідці діаметром 26 см.
Подавати їх можна зі сметаною, йогуртом чи навіть кефіром, як вам більше смакує.
Готуються швидко, а результат, просто чудовий. Якщо спробуєте один раз, обов’язково захочете повторити.
P.S. загортаю в них крем сир з зеленню чи помідорами, смакота така, що “пальчики оближеш”. Навіть діти охоче їдять і просять добавку.
Проста та корисна їжа з “Просто корисно”.
Смачного!





