Збережіть цей рецепт, незрівнянна випічка з сиром хачапурі, найкращий особливий рецепт. Готується просто, а результат перевершить усі ваші очікування.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 1 склянка газованої мінеральної води
- 1 склянка молока
- 1 склянка олії
- 6 склянок борошна
- дріжджі – 2 ст. л.
- цукор – 2 ст. л.
- сіль – 1 ст. л.
Начинка:
- сир – 200 г
- сир – 200 г
- 2 яйця без 1 жовтка
- олія – 40 г
- олія для змащення 80 г
ПРИГОТУВАННЯ:
За повною порцією потрібні одна склянка молока, одна склянка газованої мінеральної води і одна склянка олії. Але сьогодні я готую половину, тому беру по пів склянки кожного інгредієнта.
До цього додаю по чайній ложці з гіркою сухих дріжджів, цукру і солі. Все це перемішую, щоб розчинився цукор. Коли суміш трохи запіниться, додаю борошно.
На повну порцію шість склянок, а на половину три. Це приблизно 480-500 грамів.
Замішую тісто спочатку в мисці, а тоді на столі. Воно не липне, завдяки великій кількості олії і вимішується буквально за три хвилини.

Тісто м’яке, еластичне, дуже приємне в роботі. Перекладаю його назад у миску, накриваю серветкою і ставлю в тепле місце, нехай підходить, поки готую начинку.
Для начинки беру домашній жирний сир і твердий сир, натертий на грубій тертці.
Все змішую, додаю трохи розтопленого вершкового масла і два яйця, один жовток відкладаю для змащування випічки.
Начинку добре перемішую, перевіряю на сіль і при потребі досолюю.
Підійшло тісто, ділю його на вісім частин і кожну скачуємо в колобок.
Потім розкачую дуже тонко, змазую тонким шаром вершкового масла, складаю кілька разів, знову змащую і знову складаю, виходить багатошарова заготовка.

Так роблю з усіма колобками. Кожну заготовку кладу в морозильну камеру, щоби масло трохи застигло, але саме тісто залишалось м’яким.
Потім беру першу заготовку, розкачую у прямокутник, викладаю четвертину начинки посередині, складаю краї і викладаю швом донизу на деко. Повторюю з рештою.

Жовток змішую з молоком і змащую верх виробів, роблю акуратні надрізи ножем і посипаю тертим сиром та кунжутом.
Ставлю випікати в духовку на 180 градусів приблизно на 25-30 хвилин.

Коли випічка готова, вона просто чудова, аромат на всю кухню, зверху золотава скоринка, а всередині ніжне, м’яке, слоїсте тісто.
Начинка соковита, сирна, все поєднується ідеально. Обожнюю цю випічку, вона смачна і на сніданок і до чаю і просто так.
Смачного!



