Тісто 3 склянки Випічка тане в роті! Боже, це шалено Смачно! Особливий Рецепт, всі будуть випрошувати

Головна » Тісто 3 склянки Випічка тане в роті! Боже, це шалено Смачно! Особливий Рецепт, всі будуть випрошувати

Збережіть цей рецепт, незрівнянна випічка з сиром хачапурі, найкращий особливий рецепт. Готується просто, а результат перевершить усі ваші очікування.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 склянка газованої мінеральної води
  • 1 склянка молока
  • 1 склянка олії
  • 6 склянок борошна
  • дріжджі – 2 ст. л.
  • цукор – 2 ст. л.
  • сіль – 1 ст. л.

Начинка:

  • сир – 200 г
  • сир – 200 г
  • 2 яйця без 1 жовтка
  • олія – 40 г
  • олія для змащення 80 г

ПРИГОТУВАННЯ:

За повною порцією потрібні одна склянка молока, одна склянка газованої мінеральної води і одна склянка олії. Але сьогодні я готую половину, тому беру по пів склянки кожного інгредієнта.

До цього додаю по чайній ложці з гіркою сухих дріжджів, цукру і солі. Все це перемішую, щоб розчинився цукор. Коли суміш трохи запіниться, додаю борошно.

На повну порцію шість склянок, а на половину три. Це приблизно 480-500 грамів.

Замішую тісто спочатку в мисці, а тоді на столі. Воно не липне, завдяки великій кількості олії і вимішується буквально за три хвилини.

Тісто м’яке, еластичне, дуже приємне в роботі. Перекладаю його назад у миску, накриваю серветкою і ставлю в тепле місце, нехай підходить, поки готую начинку.

Для начинки беру домашній жирний сир і твердий сир, натертий на грубій тертці.

Все змішую, додаю трохи розтопленого вершкового масла і два яйця, один жовток відкладаю для змащування випічки.

Начинку добре перемішую, перевіряю на сіль і при потребі досолюю.

Підійшло тісто, ділю його на вісім частин і кожну скачуємо в колобок.

Потім розкачую дуже тонко, змазую тонким шаром вершкового масла, складаю кілька разів, знову змащую і знову складаю, виходить багатошарова заготовка.

Так роблю з усіма колобками. Кожну заготовку кладу в морозильну камеру, щоби масло трохи застигло, але саме тісто залишалось м’яким.

Потім беру першу заготовку, розкачую у прямокутник, викладаю четвертину начинки посередині, складаю краї і викладаю швом донизу на деко. Повторюю з рештою.

Жовток змішую з молоком і змащую верх виробів, роблю акуратні надрізи ножем і посипаю тертим сиром та кунжутом.

Ставлю випікати в духовку на 180 градусів приблизно на 25-30 хвилин.

Коли випічка готова, вона просто чудова, аромат на всю кухню, зверху золотава скоринка, а всередині ніжне, м’яке, слоїсте тісто.

Начинка соковита, сирна, все поєднується ідеально. Обожнюю цю випічку, вона смачна і на сніданок і до чаю і просто так.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *