Візьміть Буряк + Плавлений сир, ніжніше не їла! Простий і смачний рецепт, який прикрасить святковий стіл

Головна » Візьміть Буряк + Плавлений сир, ніжніше не їла! Простий і смачний рецепт, який прикрасить святковий стіл

Сьогодні готувала просту і дуже ніжну закуску з буряка. Яскрава, ароматна і корисна. Вона чудово пасує до тостів, грінок або свіжого хліба, а ще прикрасить святковий стіл.

Буряк здавна вважають джерелом заліза, калію та антиоксидантів. У народній кухні його цінували за здатність очищати кров і підтримувати здоров’я серця. Додавши трохи сиру, часнику й масла, отримаємо ніжну, збалансовану страву, що поєднує користь і смак.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 1 великий буряк (або 2 середніх)
  • 1 зубчик часнику
  • 1 плавлений сирок
  • 1 ст. ложка майонезу (або сметани)
  • 1 ч. ложка вершкового масла
  • сіль, чорний перець, прованські трави – за смаком

ПРИГОТУВАННЯ:

Буряк нарізати кубиками, викласти на форму з пергаментом, додати трохи вершкового масла і запікати при 180 градусах близько 30-40 хвилин до м’якості.

намазка з буряка та плавленого сиру

Остиглий буряк перекласти у чашу блендера, додати часник, плавлений сирок, майонез, масло, спеції та трави.

намазка з буряка

Збити до однорідної ніжної маси. За бажанням можна додати дрібку хрону для пікантності.

Намазка виходить яскрава, кремова і надзвичайно смачна. Ідеально смакує на теплих грінках чи свіжому хлібі – проста, але справжня домашня насолода.

Смачного!

Візьміть Буряк + Плавлений сир, ніжніше не їла! Простий і смачний рецепт, який прикрасить святковий стіл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *