Сьогодні готується справжня святкова смакота – ніжний і водночас ситний закусочний торт з лаваша. Рецепт незвичний, але з доступних продуктів, тому чудово підійде, як для свят, так і для сімейної вечері.
Страви з лаваша прийшли до нас із кавказької кухні, де тонкий хліб часто замінює тісто. У поєднанні з куркою, грибами, сиром і горіхами виходить збалансована страва – з білками, кальцієм та корисними жирами. Чорнослив додає легку солодку нотку, роблячи смак особливим.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- 6 курячих гомілок або інших частин курки
- 1 ч. ложка гірчиці, 0,5 ч. ложки паприки
- 3-4 ст. ложки соєвого соусу
- кілька зубчиків часнику
- 1 велика цибулина
- 300-500 г грибів (шампіньйони або лісові)
- 2-3 ст. ложки олії
- 2 листи тонкого лаваша
- 3 яйця
- 200 г твердого сиру
- 60 г волоських горіхів
- 60 г чорносливу
- 150 г майонезу
- 150 г сметани (або 300 г грецького йогурту)
- сіль, перець, трави за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
Курку замаринувати в гірчиці, паприці, соєвому соусі, часнику, солі і перці, запекти при 180градусах близько 40 хвилин, потім відокремити м’ясо від кісток і нарізати на шматочки.

На сковороді обсмажити цибулю до прозорості, додати гриби і готувати до золотистості. Підсолити, поперчити, остудити.

Для третьої начинки змішати натертий сир, нарізані горіхи і чорнослив.
Для соусу з’єднати майонез, сметану, подрібнений часник, сіль і перець. Лаваш нарізати кружечками (близько 19 см у діаметрі), кожен вмочити в яйце з травами та обсмажити на олії до легкого золотистого кольору.

Далі формувати торт: лаваш, соус, шар курки, знову лаваш, соус, гриби, потім сирна начинка і повторити шари.

Верх змастити соусом і посипати тертим сиром. Накрити плівкою і поставити в холодильник на кілька годин або на ніч.
Після охолодження закуска чудово тримає форму і легко нарізається. Лаваш стає м’яким, ніжним, як млинці, а поєднання курки, грибів і чорносливу створює особливу святкову гармонію смаків.
Ідеальний варіант для новорічного чи різдвяного столу.
Смачного!




