Новорічний шедевр з дешевих продуктів! Печінковий “ховається”! Соковитий, ніжний закусочний торт!

Головна » Новорічний шедевр з дешевих продуктів! Печінковий “ховається”! Соковитий, ніжний закусочний торт!

Сьогодні готується справжня святкова смакота – ніжний і водночас ситний закусочний торт з лаваша. Рецепт незвичний, але з доступних продуктів, тому чудово підійде, як для свят, так і для сімейної вечері.

Страви з лаваша прийшли до нас із кавказької кухні, де тонкий хліб часто замінює тісто. У поєднанні з куркою, грибами, сиром і горіхами виходить збалансована страва – з білками, кальцієм та корисними жирами. Чорнослив додає легку солодку нотку, роблячи смак особливим.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • 6 курячих гомілок або інших частин курки
  • 1 ч. ложка гірчиці, 0,5 ч. ложки паприки
  • 3-4 ст. ложки соєвого соусу
  • кілька зубчиків часнику
  • 1 велика цибулина
  • 300-500 г грибів (шампіньйони або лісові)
  • 2-3 ст. ложки олії
  • 2 листи тонкого лаваша
  • 3 яйця
  • 200 г твердого сиру
  • 60 г волоських горіхів
  • 60 г чорносливу
  • 150 г майонезу
  • 150 г сметани (або 300 г грецького йогурту)
  • сіль, перець, трави за смаком

ПРИГОТУВАННЯ:

Курку замаринувати в гірчиці, паприці, соєвому соусі, часнику, солі і перці, запекти при 180градусах близько 40 хвилин, потім відокремити м’ясо від кісток і нарізати на шматочки.

закусочний торт з лаваша

На сковороді обсмажити цибулю до прозорості, додати гриби і готувати до золотистості. Підсолити, поперчити, остудити.

закусочний торт з лаваша

Для третьої начинки змішати натертий сир, нарізані горіхи і чорнослив.

Для соусу з’єднати майонез, сметану, подрібнений часник, сіль і перець. Лаваш нарізати кружечками (близько 19 см у діаметрі), кожен вмочити в яйце з травами та обсмажити на олії до легкого золотистого кольору.

закусочний торт з лаваша

Далі формувати торт: лаваш, соус, шар курки, знову лаваш, соус, гриби, потім сирна начинка і повторити шари.

закусочний торт з лаваша

Верх змастити соусом і посипати тертим сиром. Накрити плівкою і поставити в холодильник на кілька годин або на ніч.

Після охолодження закуска чудово тримає форму і легко нарізається. Лаваш стає м’яким, ніжним, як млинці, а поєднання курки, грибів і чорносливу створює особливу святкову гармонію смаків.

Ідеальний варіант для новорічного чи різдвяного столу.

Смачного!

Новорічний шедевр з дешевих продуктів! Печінковий "ховається"! Соковитий, ніжний закусочний торт!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *