Готую завжди за цим рецептом – огірки виходять хрумкі, малосольні і довго зберігаються, навіть у квартирній комірці.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Солі на 3 літрову банку 90 – 80 г
- На 1,5 літрову банку 40 – 45 г
ПРИГОТУВАННЯ:
Замочую огірки у холодній воді на кілька годин, тим часом готую все, що підійде для аромату, кріп з “парасольками”, листя хрону, вишні і дуба, часник.

У баночки викладаю спеції, потім щільно складаю огірки.
Додаю сіль прямо в банку, заливаю холодною водою і накриваю капроновими кришками.

Ставлю в холодне місце, не на сонці. Через три дні, коли огірки трохи прокисають, зливаю розсіл, кип’ячу його, за бажанням коригую сіль, додаю трохи води.
Заливаю гарячим розсолом доверху, закочую під ключ і зберігаю в погребі.
Огірочки виходять просто чудові. Хрумкі і в міру солоні, ідеальні.
Смачного!



