Салат з кабачків на зиму ” Пальчики оближеш””! Всім цьоткам роздала вже рецепт

Головна » Салат з кабачків на зиму ” Пальчики оближеш””! Всім цьоткам роздала вже рецепт

Готуємо дуже смачний салат з кабачків на зиму, у мене він №1. Смак його настільки приємний, що хочеться їсти лише його. Смак цьому салату надає маринад, навіть не знаю, що смачніше, кабачки чи маринад.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Кабачки – 1,200 кг (вихід 4 банки по 0,5 л)
  • Помідори – 1 кг (або соку 800 мл)
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Перець солодкий – 1-2 шт.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Перець гострий за смаком
  • Олія – ​​70-80 мл
  • Цукор – 90 г (4 ст. л.)
  • Сіль – 1 ст. л. (без гірки)
  • Оцет 9% – 50 мл

ПРИГОТУВАННЯ:

Кабачки нарізала шматочками, якщо молоді, залишаю з шкіркою, якщо ні, очищаю від насіння і шкірки. Цибулю подрібнила, моркву натерла на грубій тертці.

Спочатку обсмажила цибулю до прозорості, потім додала моркву і обсмажила ще кілька хвилин, щоб вона віддала свій колір та аромат.

Перекрутила помідори через м’ясорубку, переклала у велику каструлю. Додала солодкий і гострий перець, теж перекручені через м’ясорубку.

Потім вклала обсмажені овочі, частину подрібненого часнику, сіль, цукор та олію. Все перемішала і поставила на вогонь.

Після закипання зменшила вогонь і тушкувала під кришкою близько 10 хвилин.

Далі додала кабачки, перемішала, накрила і варила ще приблизно пів години, періодично обережно перемішуючи, щоб всі овочі рівномірно тушкувались.

Наприкінці додала оцет і залишений часник, довела ще раз до кипіння.

Готовий салат розклала в стерилізовані банки, накрила стерильними кришками і закрутила.

Після охолодження зберігаю в прохолодному місці. Салат виходить дуже смачним, ароматним і прекрасно зберігається всю зиму.

Спробуйте приготувати, вам точно сподобається.

Смачного!

Салат з кабачків на зиму " Пальчики оближеш""! Всім цьоткам роздала вже рецепт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *