Сьогодні в мене на кухні пахне свіжим молоком і теплом, готую домашній адигейський сир. Це той самий, що чудово смакує зранку на бутерброд із солодким чаєм або кавою. Ніжний, м’який, з легкою вершковою ноткою – справжнє задоволення.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- молоко (жирністю від 3,2 %) – 3 л
- лимонний сік – 60-70 мл
ПРИГОТУВАННЯ:
Все просто. Я беру свіже жирне молоко, повільно нагріваю його, щоб не пригоріло, лише до перших маленьких бульбашок по краю.
Потім додаю лимонний сік і молоко починає ніжно згортатися, утворюючи м’які пластівці сиру. Це завжди виглядає, як маленьке диво. Ще хвилину тому було молоко, а тепер справжній сир народжується просто на очах.

Далі викладаю сирну масу в марлю або у форму, даю стекти сироватці і трохи придавлюю, щоб сир тримав форму.
Легенько підсолюю, перевертаю і залишаю охолонути. Потім у холодильник, і вже за кілька годин можна насолоджуватися.

Виходить м’який, ніжний, трохи розсипчастий адигейський сир із приємним вершковим смаком. Його можна зробити і з часничком, і з зеленню, або навіть з в’яленими томатами, кожен варіант по-своєму чудовий.
Та головне, що все натуральне, просте і приготоване з любов’ю. Саме такий сир хочеться подати до теплого чаю зранку, щоб день почався правильно – смачно і по-домашньому.
Смачного!



