Яблучний пляцок на листовому тісті! “Спече Паску” всім пирогам і Шарлоткам! Ви вже готували такий?

Головна » Яблучний пляцок на листовому тісті! “Спече Паску” всім пирогам і Шарлоткам! Ви вже готували такий?

Сьогодні я спечу листковий яблучний пиріг, який цілком можна назвати і тортом. Він виходить дуже ніжним, соковитим, м’яким і з великою кількістю яблучної начинки. Рецепт не складніше Шарлотки, а смак в сотні разів перевершить очікування!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для коржів:

  • 500 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • 150 г дрібного цукру чи цукрової пудри
  • 100 г сметани
  • середнє яйце
  • 10 г розпушувача для тіста
  • щіпка харчової соди
  • щіпка солі

Для начинки:

  • 1,5 кг очищених яблук
  • 250 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 8 г меленої кориці
  • щіпка солі
  • 30 г кукурудзяного крохмалю
  • 2-3 ст. ложки холодної води

вага яблучного пляцка – 2,5 кг

ПРИГОТУВАННЯ:

Масло перетираю з борошном у крихту, додаю розпушувач. В окремій мисці змішую яйце, сметану, цукор, сіль і соду, а потім вливаю в борошняну крихту.

Швидко замішую ніжне тісто, ділю його на три частини, загортаю та відправляю в холодильник на пів години.

листкове тісто

Потім кожен шматочок тонко розкачую, наколюю виделкою та випікаю в духовці при 180 градусах до легкого золотистого кольору, приблизно 12-15 хвилин.

Кожен корж розрізаю навпіл, підрівнюю краї, у результаті виходить шість коржів і ще трохи обрізків.

яблучний пляцок на листовому тісті

Для начинки чищу яблука, натираю на великій тертці. На сковороді розтоплюю вершкове масло, додаю яблука, трохи тушкую, приблизно 5 хвилин, потім кладу цукор, корицю, щіпку солі.

Наприкінці вливаю крохмаль, розведений у воді і доводжу до загущення, приблизно 3-5 хвилин. Виходить ароматна і ніжна яблучна начинка.

Далі збираю пиріг: на кожен корж викладаю частину яблучної начинки, зверху посипаю обрізками.

яблучний пляцок на листковому тісті

Даю постояти при кімнатній температурі 2-3 годин, а потім ставлю в холодильник на 5-6 годин, щоб добре просочився.

Результат – ніжний, м’який, дуже яблучний пиріг із ароматною корицею. Він більше схожий на торт, ідеальний до чаю чи кави. Обов’язково спробуйте – впевнена, вам теж сподобається.

Смачного!

Яблучний пляцок на листовому тісті! "Спече Паску" всім пирогам і Шарлоткам! Ви вже готували такий?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *