Сусідка поділилась “сильним” рецептом – квашена капуста по-корейськи, пальчики оближеш!

Головна » Сусідка поділилась “сильним” рецептом – квашена капуста по-корейськи, пальчики оближеш!

Гостра квашена капуста по-корейськи – страва, яка підкорює з першого шматочка! Проста у приготуванні, хрумка, ароматна і гостра, зберігається місяць і смакує ще краще щодня.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Капуста білокачанна – 2 головки
  • Сіль – 6,5 ст. ложок
  • Вода – 3 л (кип’ячена)
  • Кріп – за смаком
  • Часник – 2 головки (1 для засолювання, 1 для соусу)
  • Болгарський червоний перець – 5 шт.

ПРИГОТУВАННЯ:

У великій каструлі розчиніть 6,5 ст. ложок солі в 3 л окропу, дайте трохи охолонути.

Капусту розріжте на частини, покладіть у каструлю, залийте розсолом, накрийте тарілкою і пригніть тягарем.

квашена капуста п-корейськи

Залиште при кімнатній температурі на 3 дні, щоб капуста заквасилася.

Через 3 дні дістаньте капусту, обережно розділіть листи, щоб не ламалися.

У блендері подрібніть 5 болгарських перців і 1 головку часнику, додайте 1 ст. ложку солі – це буде гострий соус.

Змастіть кожен лист капусти соусом, щільно складіть у контейнер або банку. Закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику.

квашена капуста по-корейськи

Через день-два капуста просочується соусом і стає ароматною, гострою, хрумкою. Зберігається до місяця – ідеальна до м’яса, картоплі чи просто, як закуска.

Смачного!

Сусідка поділилась "сильним" рецептом - квашена капуста по-корейськи, пальчики оближеш!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *